iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Ayyıldız Sanayi Sitesi Serhat Mah. 1142. Cad No: 17/A Yenimahalle / ANKARA

Alüminyum Levha

Alüminyum Levha

ALÜMİNYUM NEDİR?
Alüminyum, işlenebilir özelliği olan hafif, gümüşi ve paslanmaya karşı dirençli bir metal olup doğada en çok elde edilen elementlerden biridir. Bugün demir çelik endüstrisinin yanı sıra mühendislik alanında da pek çok yapının üretimi adına en önemli unsur olarak yerini almıştır.

ALÜMİNYUMUN GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Alüminyum doğada boksit ile beraber bileşik halde bulunan alüminyum, kireç taşının ve silkat kayaların hava ile etkileşime girip aşınması sonucu oluşur.

Saf hale getirilmiş alüminyum, düşük dayanaklıkta bir malzeme olduğu için yüksek dayanıklılık, gerilebilir özelliği olan maddeler ile bileşen halini aldığında, doğal olarak sert ve ışıl işlem görebilir malzeme sınıfına girebilir çünkü kıvılcım çıkarmaz.

ALÜMİNYUM LEVHA NEDİR?
Alüminyum levha, haddeleme yöntemiyle alüminyumdan elde edilen bir malzemedir. Başlı başına bir sektör olan bu malzemenin ince olanına sac kalın olanına plaka adı verilmektedir.

Atmosfere bağlı korozyona karşı çok dayanıklı olan alüminyum levhalar, istenilen şekli kolayca alabilirler. Elektriğe ve ısıya olan iletkenliği oldukça yüksek olan bu ürün, görünümünün getirdiği avatajla birlikte dekoratif kaplamalar için de oldukça uygundur.

ALÜMİNYUM LEVHALAR HANGİ ALANLARDA TERCİH EDİLİR?
Alüminyum levhalar birçok alanda tercih edilebilmektedir. Örneğin yüksek kaynak kabiliyeti sayesinde istenilen şekilde kaynak yapılabilir.

Sac levhalar, 1 mm ile 10 mm arasında olup reklam, otomotiv, makine, inşaat, enerji gibi sektörlerde kullanılırken, kalın levhalar ise kalıpçılık, makine üretimi, savunma sanayi, gemi üretimi gibi pek çok sektörde kullanılmaktadır.

Alüminyum levhalar kullanım alanına göre değişkenlik gösterir. Örneğin denizcilik sektöründe daha çok 5754 VE 5083 alaşımlar kullanılırken, kalıp ve işlenebilir alüminyum sektöründe 5083, 6061 ve 7075 alaşımları kullanılır.

NEDEN ALÜMİNYUM LEVHA EDİLMELİ?
Alüminyum maddesi yaklaşık 5 kata kadar daha fazla ısıl iletkenliğe sahiptir. Bundan dolayı kalıp işleminde bozulma yaşamaz. Öte yandan hafif oluşu da tercih edilmesinde büyük bir etkendir.

Hızlı bir şekilde makinede işlenebilen alüminyum malzemesi hızla parlatılabilir. Makinede işleme süresinin çelikten daha kısa oluşu sayesinde derin oyukları olan kalıp üretiminde tercih edilir.

Yüksek elektrik iletkenliği sayesinde bir alüminyum üretiminde maliyet oldukça düşüktür. Eğer yüksek hızla üretim yapılan bir sistem kullanılıyorsa, maliyetler yüzde 40 oranında düşmektedir.

Şayet alüminyum yüksek yıpranma direnci gerektiren durumlarda, hard anodizing ya da nikel kaplama gibi uygulamalar neticesinde alüminyum yüzey sertliği çeliğin sertliğine yaklaşır.

ALÜMİNYUM LEVHA AVANTAJLARI NELERDİR?
Alüminyumun düşük yoğunluğu sayesinde, tüm ürün ambalajlama, nakliye, üretim, montaj ve bakım aşamalarında mükemmel derecede tasarrufu imkânları sunmaktadır.

Alüminyum levha ve sac şeklinde olduğu gibi alüminyum çubuk, alüminyum boru, alüminyum lama, alüminyum profil alüminyum plaka şeklindedir.

Alüminyumun pek bilinmeyen bir özelliği de geri dönüşüm sistemi içinde kolay bir şekilde dönüştürülebilir. Geri dönüşüm sürecinde alüminyum üretimi için gerekli olan enerjinin yüzde 5’i yeterlidir. Böylece alüminyum ile yapılan her türlü ürün kalite kaybı olmadan tekrar üretilebilmektedir. Bu özellik onun doğa ile ne derece barışık bir ürün olduğunu ortaya koyar.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: